Monday, 28 May 2012

Testimoni: Jamu vs vitamin? Atau kedua-duanya?


Testimoni kali nih saya bawak anda semua mengenali lagi set berpantang dengan vitamin Shaklee.

Set vitamin berpantang mengandungi :
Set berpantang
  • Multivitamin
  • B-Complex
  • Vitamin C
  • Zinc
Berpantang tidak semestinya dengan jamu tetapi berpantang boleh juga dengan pengambilan vitamin. Walaubagaimana pun tiada halangan sekiranya anda tetap ingin mengambil jamu dalam masa yang sama ingin juga vitamin. Tetapi tempoh masa pengambilan perlulah dijarakkan diantara jamu dan vitamin. Pilihan di tangan anda!!!

Set ini sangat istimewa kerana tiada kesan sampingan,cirit birit pada bayi , boleh diambil terus oleh ibu-ibu sebaik sahaja bersalin. Apa lagi yang istimewa? walaupun bayi mengalami demam kuning/jaundice vitamin ini tetap boleh diambil oleh ibu malah Insyallah membantu mempercepatkan jaundice bayi cepat baik kerana bayi yang menyusu badan akan dapat khasiat dari vitamin tersebut.  Set ini juga mampu membantu mempercepatkan luka bersalin sama ada secara pembedahan atau normal. Dengan adanya zink complex dapat membantu mengurangkan risiko rambut gugur seperti kita tahu selepas bersalin rambut banyak yang gugur kerana perubahan hormon.

Testimoni LovelyBaby Alisha:Selepas baca testimoni di atas apa yang boleh disimpulkan ialah Puan Lovelybaby hanya mengambil vitamin tidak makan langsung jamu. Berbeza dengan proses berpantang beliau sebelum nih dengan jamu. Walaubagaimana pun kesihatan beliau makin lebih baik dari mengambil jamu sebelum ini.


Testimoni Pun Rif Hasliza:


Kes Puan Rif Hasliza pula beliau tetap lakukan kerja rumah walaupun berpantang. Tapi alhamdulillah hanya 2 bulan ambil vitamin Shaklee, tubuh beliau tetap cergas,dapat berjaga malam tanpa ada rasa mengantuk di siang hari.

Nah, dengan vitamin Shaklee ibu-ibu tetap tampil sihat cergas dan berupaya melakukan kerja rumah sekiranya tiada bantuan dari keluarga terdekat sewaktu berpantang. Sesungguhnya proses bersalin memerlukan tenaga yang banyak, oleh itu untuk mengembalikan tenaga yang telah habis digunakan pengambilan pemakanan yang betul dan air yang mencukupi adalah sangat perlu di samping makanan tambahan lain seperti VITAMIN...

Bagi yang sedang mencari-cari set berpantang dan ingin mencuba set ini, boleh la menghubungi mamaBatrisyia82@gmail.com.my / Add FB Azimah SuĂșt / 017-6706342.

Lagi testimoni set berpantang . Sila KLIK


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...