Monday, 4 March 2013

Selulit Tidak Manis Dipandang


Kesan regangan  atau selulit dialami oleh 70% wanita hamil. Ia juga dialami oleh golongan remaja, obes dan ahli bina badan. Jika tidak dirawat, kesan tersebut akan menjadi kekal.  Selulit bukanlah sekadar gumpalan lemak biasa. Ia merupakan timbunan sel-sel lemak pada jaringan kulit yang berlebihan.


Apabila ini berlaku, permukaan kulit akan kelihatan tidak rata. Biasanya selulit banyak berselindung di bahagian perut, pinggul, punggung, paha dan lengan.

Ini bergantung kepada baka, jantina, jumlah lemak dalam tubuh, umur dan ketebalan kulit.  Ia juga disebabkan pertambahan berat badan,  semasa hamil, akil baligh dan bina badan. Kolagen dan elastin yang lemah juga penyebab selulit. Regangan ini menyebabkan kolagen terkoyak. Disebabkan itu wanita berkulit cerah akan mengalami garisan merah di kulit dan wanita yang berkulit gelap akan mengalami garisan kulit berwarna seakan-akan perak di kulit. 


Selulit tidak berbahaya kepada kesihatan namun ia tidak manis dipandang. Oleh kerana itulah kebanyakan wanita yang baru melahirkan anak mahu segera melenyapkan selulit yang ada di sana-sini.

Vitamin E  ajaib untuk selulit.

Vitamin E adalah antioksidan terbaik semulajadi, ia melindungi kolagen kulit daripada  kerosakan radikal bebas yang akan merosakkan kulit. Kulit yang kuat dapat menampung pertambahan berat badan secara tiba-tiba dimana Vitamin E akan meningkatkan kandungan kolagen di dalam kulit dan dapat menguatkan dan meningkatkan keanjalannya. Vitamin E Shaklee diperkayakan dengan extrak  “grape seed”  dan “selenium” Itulah yang istimewa nya Vitamin E Shaklee di mana kebiasaanya  vitamin E dan “ selenium” di formulasi secara berasingan.

Vitamin E Shaklee boleh dimakan secara terus atau dipecahkan, di ambil pati minyak nya lalu disapu pada kesan regangan, parut mahupun jerawat. Cara ini berkesan bagi wanita yang hamil kerana sewaktu hamil, pengambilan vitamin E secara oral tidak digalakkan. Cara lain anda boleh sapu vitamin E pada kulit dan perut ketika hamil. Apabila vitamin E disapukan terus pada kulit , nutrien semulajadi di dalam Vitamin E akan menyerap dengan cepat untuk menghalang dan boleh mengurangkan kesan regangan baru dan lama.

Vitamin E juga melembutkan  dan melicinkan kulit. Kulit yang lembut dan anjal regang dengan lebih elok tanpa sebarang koyakan.

Amalkan lah mengambil vitamin E kerana anda bukan sahaja mempunyai kulit yang bebas daripada kesan regangan dan parut tetapi juga turut mempunyai rambut yang sihat, kuat dan lebih bersinar. 

Selain dari vitamin E, apa lagi vitamin untuk kulit sihat dan cantik? KLIK sini.


Jika anda berminat nak dapatkan VITAMIN E yang hebat ini sudi-sudikan hubungi mamaBatrisyia82@gmail.com / Tel:017-6706342 / Add FB Azimah SuĂșt boleh chat secara langsung dengan saya. Sudikan LIKE PAGE Mama Batrisyia e-shoppe ada juga banyak info produk di sana. Sudah pastinya saya pentingkan pelanggan saya. Oleh itu setiap pelanggan Mama Batrisyia akan dapat HARGA YG ISTIMEWA DAN KONSULTASI PERCUMA!


Penafian: Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis,merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakitNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...