Friday, 21 September 2012

Children's Health "Start Early And Start With The Best"

Memiliki buah hati adalah dambaan setiap ibu bapa, namun tentunya sudah pasti merupakan tanggung jawab kita untuk memberikan yang terbaik buat anak kita. Begitu juga dalam hal yang paling utama, iaitu memberinya makan makanan berkhasiat yang mampu membina sistem imuniti tubuh serta meransang aktiviti otak.

Saya percaya melalui makanan yang berkhasiat dapat menjadikan anak-anak lebih fokus kepada sesuatu perkara , kurang letih (sentiasa bertenaga),meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran, menggalakkan tidur yang sempurna serta membaiki emosi kanak-kanak yang kadang kala memberontak.

Sesetengah kanak-kanak tidak perlu mendapatkan bantuan vitamin sekiranya dia memang mengamalkan pemakanan yang seimbang dan sihat seperti makan sayur-sayuran yang ternyata mengandungi banyak vitamin semulajadi dan segar. Namun, perlu kita ambil berat jika anak kita sebaliknya tidak begitu.

Nutrisi adalah asas kepada kesihatan yang baik. Nutrisi awal adalah amat penting untuk pertumbuhan yang optimum dan perkembangan intelek.

Program Shaklee Children IQ & Health memastikan kanak-kanak memberi satu permulaan yang baik dengan sokongan nutrisi untuk membesar dan mengekalkan kesihatan jangka panjang semasa dewasa. Ibu-ibu pastinya Insyallah akan merasakan perubahan pada anak dari segi:
Ø     Peningkatan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran
Ø     Peningkatan tahap kepekaan
Ø     Mengalakkan tumbesaran dan perkembangan yang sihat
Ø Anak yang selalu demam dan sakit seperti mengidap astma,selsema,sakit perut,masalah pertumbuhan dan cirit birit akan kuat fungsi imun nya.
Ø     Berasa lebih bertenaga.
Ø     Peningkatan selera makan

Antara vitamin yang boleh diamalkan oleh ibubapa buat si manja ialah:
 
Meal Shakes
Hidangan lengkap 24 jenis vitamin ,mineral dan zat serta asid amino serta nutrisi yang mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. 

Meal shakes membekalkan nutrien utama kepada sel dan membantu pertumbuhan fizikal dan mental kanak-kanak
Info lanjut tentang Meal Shakes. Sila KLIK.


Omega Guard
Minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA. 
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser
  • Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin dan kanak-kanak dan membantu perkembangan memori
  • DHA ialah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. DHa meningkatkan keupayaan pembelajaran dan ingatan.
  • Membantu mengurangkan tekanan seperti kemurungan,kanak,kanak hyperaktif, autism, insomnia serta kebimbangan.
 
Chewable Vitamin C 100mg
 Menguatkan fungsi imunisasi
-rasa sitrus yan hebat
-Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang megalami kesukaran menelan tablet

Pengambilan vitamin ini telah terbukti keberkesanan nya. Anak yang kerap selsema, akhirnya beransur pulih dan selera makan juga bertambah.


Makanan berkhasiat seperti sayuran segar dan buah-buahan, bijirin penuh serta jumlah protein yang mencukupi adalah penting untuk memperolehi tubuh yang sihat. Namun akibat pengambilan makanan proses yang banyak serta tabiat pemakanan yang seringkali diabaikan dan ditambah pula dengan gaya hidup yang tidak sihat, pengambilan vitamin mungkin boleh membantu dan boleh dijadikan alternatif.

Jika anda berminat nak dapatkan vitamin hebat   ini sudi-sudikan hubungi mamaBatrisyia82@gmail.com / Tel:017-6706342 / Add FB Azimah Suút boleh chat secara langsung dengan saya. Sudikan LIKE PAGE Mama Batrisyia e-shoppe ada juga banyak info produk di sana. Sudah pastinya saya pentingkan pelanggan saya. Oleh itu setiap pelanggan Mama Batrisyia akan dapat HARGA YG ISTIMEWA DAN KONSULTASI PERCUMA!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...